Nyheter Hässelnyloppet 100 år 2015


37.53 – Victory!

14 oktober– Tävlingsdjävulen i mig slår på knappen och jag klockar 3:48 på kilometer nio, skriver Simon Wikstrand i sin blogg där han berättar om hur han noterade nytt personbästa i Hässelbyloppet 100 år.
–Sen ökar jag och springer in på sista 250m på tartanen på Hässelby IP och utbrister ett ”segervrål” när jag passerar mållinjen på 3753. Victory!
Läs Simons blogg

Alla resultat i lagtävlingen

13 oktober: Brummer Mighty Mooses vann lagtävlingen för herrlag i Hässelbyloppet. I damklassen segrade ett annat Brummer-lag; Brummer High Sharpe. Snabbaste mixed-lag var There´s No App For This.
Resultat i lagtävlingen

Louise Wiker: Positivt med en positivhalare

12 oktober: – Hässelbyloppet firade 100 år. Jag skulle inte ha något emot om det stod en positivhalare i gathörnen lite här och var även när det inte är jublieumslopp, skriver VM-löparen Louise Wiker i sin blogg efter Hässelbyloppet 100 år.
– Måste också berömma positivhalaren som stod på vägen till starten och vevade outtröttlig i timmar!
Läs Louise Wikers blogg

Se de bästa bilderna från Hässelbyloppet 100 år 2015

12 oktober: Se vårt bildgalleri med de bästa bilderna från Hässelbyloppet 100 år. Fotografer:
Ryno Quantz och Thomas Windestam.
Se bildgalleri

Video från Hässelbyloppet 100 år

12 oktober: Se Micke Sjöbloms fem minuter långa video från Hässelbyloppet 100 år 2015.
Se video

Tuffaste duellen på hundra år

12 oktober: Adhanom Abraham från Eskilstuna såg till att det blev högt tempo direkt efter starten när Hässelbyloppet firade 100 år 2015.
Abraham hade sedan, trots den tuffa satsningen från start, tillräckligt mycket krafter kvar för att kunna avgöra detta jubileumslopp i en av te tuffaste spurtdueller i loppet 100-åriga historia.
Ayele Webalem från Etiopien vann damklassen på nya banrekordet 33.23.
Läs mer på Marathon.se

Alla resultaten live under loppet

11 oktober: Första start i Häselbyloppet 100 år är kl 12.00.
Den sista gruppen startar kl 13.30.
Under loppet finns resultatet i mål plus mellantiden vid 5 km live för samtliga löpare.
Till resultatlistan

Här är favoriterna i Hässelbyloppet

9 oktober: Edwin Wide och Anders Gärderud var de största stjärnorna som tävlat i HesselbyLoppet och den tävlingens efterföljare.
I söndagens Jubileumslopp är Abraham Adhanom från Eskilstuna FF favorit.
Läs mer

Högt tempo hos Löplabbet

9 oktober: Det var högt tempo hos Löplabbet på Kungsgatan 34 när utdelningen av nummerlappar till Hässelbyloppet 100 år inleddes på fredagen. Utdelningen av nummerlappar fortsätter på lördagen och söndagen.
Läs mer

Alla lagen i lagtävlingen

6 oktober: Hässelbyloppet har en lagtävling som främst vänder sig till företag.
Ett lag består av fyra löpare. Det finns tre klasser; herrar, damer och mixed. I mixedlaget måste det ingå minst en manlig och minst en kvinnlig löpare.
Läs mer

Tag tunnelbanan till Hässelbyloppet

3 oktober: Det är brist på parkeringsplatser i Hässelby. Vi rekommenderar därför att du tar tunnelbanan till Hässelby Gård. Åker du bli, använd någon av de infartsparkeringar som finns i närområdet.
Läs mer i Deltagarinformation

Kolla in ditt startnummer

3 oktober:Nu har alla som är anmälda till Hässelbyloppet 100 år tilldelats sitt startnummer. Du hittar startnumret i loppets startlista.
Inom några dagar får du ditt startbevis via e-mail.
Till startlistan

Direktanmälan 9, 10 och 11 oktober

2 oktober: Det är tyvärr för sent att anmäla sig via internet. men det går fortfarande att göra direktanmälan.
Du kan göra det vid nummerlappsutdelningen den 9 och 10 oktober, eller på Hässelby IP under tävlingsdagen söndagen den 11 oktober.
Mer information

7 115 löpare anmälda

2 oktober: 7 115 löpare är anmälda till Hässelbyloppet 100 år. Det betyder att jubileumsloppet går mot strömmen ett år då flera av landets största lopp noterar vikande deltagarantal. Hässelbyloppet har i år 181 fler anmälda än i fjol.
Läs mer

Anmälan till Hässelbyloppet 9 oktober 2016

29 septemberSöndagen den 9 oktober 2016 arrangeras Hässelbyloppet 10 km för 29:e gången i dagens utformning.
Den ordinarie anmälningsavgiften för Hässelbyloppet 10 km 2016 är 365 kr, men anmäler du dig tidigt är det billigare. Anmäler du dig senast den 16 december är anmälningsavgiften 295 kr.
Anmäler du dig redan vid årets nummerlappsutdelning får du som snabbhetspremie den officiella träningsmössan för Hässelbyloppet.
Mer information

Allt du behöver veta inför Hässelbyloppet 100 år

25 september: Den 28:e upplagan av Hässelbyloppet som avgörs söndagen den 11 oktober. Första start är klockan 12.00. Intresset för årets jubileumslopp är stortt. I år landar vi på omkring 7 000 anmälda löpare.
Här hittar du all nödvändig information inför Hässelbyloppet 100 år.
Deltagarinformation

Louise Wiker: Hösten är min favoritårstid

23 september: – Hösten är min favoritårstid när det kommer till löpning, skriver VM-löparen Louise Wiker – som springer Hässelbyloppet 100 år den 11 oktober – i sin blogg.
– Luften är inte full av allergener (björkpollen och gräspollen i mitt fall) som gör löpningen extra tung, istället är luften så där hög och klar eller fuktig och full av syre.
Läs mer!

Lyckad provlöpning av banan

23 september: Provlöpningen av banan för Hässelbyloppet blev en succé. I fint löparväder var det på onsdagskvällen 180 blivande deltagare i Hässelbyloppet som provsprang den sköna 10 km-banan. Drygt hälften av dem förbereder sig för sin första start i Hässelbyloppet.Läs mer

Sex tusen löpare anmälda

17 september: Nu är6 035 löpare anmälda till Hässelbyloppet 100 år. Det är 200 fler än antalet anmälda samma datum förra året

Provlöpning av banan onsdag 23 september

1 september: Vill du komma extra bra förberedd till Hässelbyloppet 100 år den 11 oktober är du välkommen att provspringa banan den 23 september.
Läs mer

Drygt tre tusen löpare anmälda

21 augusti:Nu är 3 123 löpare anmälda till Hässelbyloppet. Det är 700 fler än antalet anmälda samma datum 2014.

Träningshelg för tjejer 14-15 november

18 augusti: Höst och vinter betyder inte att du ska lägga löpningen på hyllan. Den 14 och 15 november anordnar Tjejmilen en träningshelg tillsammans med Hässelbys VM-löpare Louise Wiker. Vi bor på mysiga Villa Brevik på Lidingö, tränar löpning, styrketräning, yoga med mera. Du får en grymt inspirerande föreläsning av fd världsrekordhållaren i höjdhopp, Kajsa Bergqvist. Och som pricken över i:et, utmärkt mat och dryck. Varmt välkommen!
Information och anmälan

Nästa utmaning: Årets kraftprov och årets folkfest

11 augusti: Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången. Det blir ett lopp att minnas– ASICS Stockholm Marathon är årets kraftprov och årets folkfest i huvudstaden. Vill du vara en av stjärnorna i nästa års stora löparfest kan du anmäla dig redan nu.
Info och anmälan

Träna i grupp i höst, vinter och vår

11 augusti: TSM Running är Sveriges största träningsgrupp för löpare. Vi springer i grupp en eller två dagar i veckan under hösten, vintern och våren Träningen utgår från Stockholms Stadion där vihar egna omklädningsrum.
I höst startar den nionde säsongen med TSM Running. Den 25 oktober är det Run Off och sedan fortsätter träningen fram till sista helgen i maj.
Vi hjälper dig bli en bättre löpare samtidigt som vi har kul under våra gemensamma träningar. Du behöver inte vara någon stjärna för att hänga med. Klarar du av en mil under 70 minuter kommer du att klara av träningen.
Mer information

Louise Wiker: Prova bana i sommar

10 juli: ¬¬¬– Banitervaller/tävling är en träning som jag gillar, jag får jobba med steget (kommer upp) och vaderna stärks av löpning i spikskor, får även jobba i överfart, dvs. fart som är betydligt snabbare än min marafart, skriver Hässelbys VM-löpare Louise Wiker i son blogg.
Louise tycker att alla landsvägslöpare ska lägga in banlöpning som ett led i träningen.
Läs Louise Wikers blogg på Marathon.se

Häng med Szalkai på badstranden

29 juni: Ofta kallas träningsmomentet för idioten. Vi kallar det också för det perfekta semesterpasset. Något som man kan springa på en gräsmatta, på stranden eller var man vill mäta upp 40 meter.
Utmana kompisarna eller dig själv med en klocka men börja försiktigt - det här passet kan verkligen bli idiotjobbigt.
Läs mer på Marathon.se

Edvin Wide största stjärnan genom åren

25 juni: Under de hundra år som gått sedan Hesselbyloppet arrangerades för första gången 1915 har tusentals löpare sprungit Hesselbyloppet samt efterföljarna Hässelbystafetten och Hässelbyloppet. Tävlingens största stjärna genom tiderna är Edvin Wide som under 20-taletvann hela fem OS-medaljer på distanser från 3 000 m till 10 000 m.
Läs mer

Över tusen löpare anmälda

18 maj: Idag är 1 014 löpare anmälda till Hässelbyloppets jubileumstävling den 11 oktober. Det är nästan exakt dubbelt så många som antalet anmälda den 18 maj i fjol.
Anmälan >>

Släpp ambitionerna och fånga kvällen

1 april: Längre och ljusare kvällar inbjuder till löpning. Men hur ska man orka i vardagen, efter kanske en hel dags jobb och annat som ska göras? Efter handla och hämta är ju träningsstress det sista man behöver.
– Försök att komma ut utan några ambitioner annat än att koppla av, säger träningsexperten Anders Szalkai. Även om det kan var tufft att komma ut så brukar det vara skönt när man väl är igång.
Läs mer på Marathon.se

Motivation: Planera för löpträningen

3 mars: Här är tio råd för att komma igång med löpträningen. Tio saker att tänka på när man ska gå från ord till handling. Det handlar om att förbereda sig. Fastän löpning ofta beskrivs som en enkel sport kan det ibland vara bra med detaljplanering.
Lär mer på Marathon.se

Vårens nyheter från Saucony

20 februari: Invig löparsaäongen med den senaste innovationen i skoform. Saucony har ett av marknadens bredaste sortiment inom löpning och skor som passar alla löpartyper och fötter.
Läs mer på Marathon.se


Louise Wiker: Beslutsamhet

14 februari:– Jag tänker så här, vill man hålla sig frisk, stark och orka med det övriga livet, då får man bestämma sig för att jobba för det, skriver landslagslöparen Louise Wiker i sin blogg här på Marathon.se
– Byt tv-tid mot träningstid, turas om med grannen att passa barnen, träna när barnen har aktivitet/träning, utnyttja ev. friskvårdstimme (stå på dig om chefen säger att det inte finns tid, ni vinner båda på att du tränar), träna innan övriga familjen vaknar, ta med löparskorna på tjänsteresan, möjligheterna är oändliga, om du vill!
Läs Louise Wikers blogg


Anmälan är öppen

15 oktober:2015 är det hundra år sedan Hässelbyloppet genomfördes för första gången, Det firar vi med ett historiskt jubileumslopp söndagen den 11 oktober.
Info och anmälan


Det började för 99 år sedan

12 oktober:– Hässelbyloppet i sin nuvarande fort arrangeradesför första gången 1988, men tävlingen har anor som går tillbaka nästan hundra år. Hässelby SK bildades 1913. Bland de första större tävlingar klubben anordnade var Hesselby Loppet som genomfördes för första gången 1915.
Läs mer